The Blog

Животът се е забавил за някои хора по някакъв начин

Въпреки че тревожността засяга всички, тя се различава от човек на човек по начина, по който се проявява, защо се проявява и до каква степен се проявява. Поради тази причина диагнозите на тревожност могат да приемат много форми. Диагностично-статистическият наръчник за психични разстройства на Американската психиатрична асоциация, 5-то издание (DSM-5) класифицира генерализираното тревожно разстройство (GAD), паническото разстройство (PD) и социалното тревожно разстройство (SAD) като действителни тревожни разстройства, докато тревожните разстройства включват обсесивно-компулсивно разстройство (OCD) и посттравматично стресово разстройство (PTSD).

Тъй като симптомите могат да изглеждат като ежедневие, тревожните разстройства често са трудни за разбиране. Така че, когато навлизаме в ново десетилетие, събрахме богат избор от блогове, които и двете подкрепят тези, които живеят със състояние, свързано с тревожност, и насърчават осведомеността за състоянието.

В диапазона от хумористични до научни до духовни, някои от тези блогове са специфични за определено тревожно разстройство, докато други се грижат за цялостното психично здраве, но всички се стремят да насърчат общност сред хората, които изпитват тревожност. За онези дни, когато трябва да знаете как да успокоите пристъп на паника, да се посмеете малко на своето хиперактивно въображение или просто да прочетете подкрепящо стихотворение, тези блогове са тук, за да ви помогнат през 2020 г.

Време за промяна

Базирано в Англия социално движение с цел да промени начина, по който хората мислят за психичното здраве, Time to Change също има сайт, пълен с блогове и истории от хора, които лично са преживели тревожност, депресия, хранителни разстройства и много други проблеми с психичното здраве. Съветите за това как да се включите в преодоляването на стигмата около психичното здраве, както и как да подкрепите някой, който живее с психично заболяване, са сред темите на блога, които не са специфични за състоянието.

За тези, които живеят с тревожност, истории за запознанства и справяне със семейството и работата са само няколко, които имат за цел да дадат възможност на хората с това състояние и да им помогнат да осъзнаят, че не са сами. А за всички останали „Време за промяна“ се надява, че споделените истории от ежедневието с тревожност могат да помогнат за увеличаване на разбирането и подобряване на нагласите около това и други състояния на психичното здраве като цяло.

Могъщият

Този базиран на сътрудници блог обхваща повече от 600 здравни теми, но всички статии се въртят около теми за психичното здраве. Страницата за безпокойство на Могъщия, която можете да „предпочитате“ и да следвате, има досега повече от 1000 публикации, в които сътрудниците открито споделят личните си мисли за живота с психичното разстройство. Така че, ако мислите, че никой друг по света не разбира защо срещите с тревожност са най -стресиращото нещо или разбират ирационалния начин, по който може да ви накара да се страхувате, че всички ще ви напуснат, Могъщият ще ви докаже, че грешите.

Тревожност Юнайтед

„Тревожност Юнайтед“ стартира като опит на основателя Били Крос през 2006 г. да събере хора, които биха могли да споделят своя опит с, и съвети за живота с тревожност. Създадената от него общност и мрежа за подкрепа на връстници му помогнаха да преодолее собствената си осакатяваща агорафобия, а днес сайтът се разрасна и включва лични истории за живота с други психични заболявания, както и безгрижни публикации като тази на GIF файлове, за да облекчи стреса ви или персонализиран емоджи, точно описващ онези дни, в които просто не можете. Сайтът включва и анкети, тестове и видеоклипове, което го прави по -интерактивен от някои други блогове.

Тревожните сестри

Абат Грийнбърг и Маги Сарачек не осъзнаха като студенти в Университета на Пенсилвания във Филаделфия през 80 -те години на миналия век, че честите им тревоги и болки в стомаха всъщност са началото на тревожност. Но след повече от три десетилетия, преживяни и обсъждащи понякога ежедневно техните задействания и симптоми, които включват или водят до пристъпи на паника, пропусната работа и дори отменени пътувания, двамата решават, че е време да споделят своите истории с надежда че могат да помогнат на другите да намерят облекчение.

Както се оказа, споделянето всъщност беше едно от нещата, които им помогнаха най -много. Въпреки че всеки от тях е ходил при десетки специалисти и е пробвал различни лекарства през годините, за да се опита да овладее тревогата си, те осъзнават, че връзката, която са изградили в подкрепата си взаимно чрез своя опит, е помогнала също толкова много – ако не повече – от техните лечения.

Наричайки себе си „сестри за безпокойство“, Ан, която сега е професор и писател, и Маги, която е социален работник, създадоха своя сайт и блогове с теми като „Самообслужването ви прави ли тревожни?“ и „Стратегии за управление на празничната тревожност“, за да помогнете на другите не само да живеят с тревожност, но и да живеят добре въпреки безпокойството.

Тревожен Лас

Anxious Lass се управлява от Кели „Кел“ Джийн, британски сватбен фотограф, любител на метъл музиката и убиец на социалната тревожност. В допълнение към своите забавни публикации в социалната тревожност и депресията, Кел предлага и приятелски услуги, като едноседмичен курс по имейл за това как да се освободите от стреса и електронна книга за самопомощ, наречена „Социална тревожност към социален успех“. С отворен тон и малко хумор, публикациите в блога на Кел карат всеки да се чувства добре дошъл.

Безпокойство Шман тревожност от Здраво място

Блогът за безпокойство на Healthy Place, Anniversary Schman тревожност, е вашият научен източник за всички неща, свързани с тревожността. Сайтът предоставя описания за всички форми на тревожност, като генерализирано тревожно разстройство (GAD), обсесивно-компулсивно разстройство (OCD), паническо разстройство (PD), фобии и социално тревожно разстройство (SAD). В допълнение към тези полезни ръководства, тревожността на Schman тревожност е заредена и с научно обосновани статии, разглеждащи най-често срещаните въпроси, като например дали социалните медии имат влияние върху тревожността.

Игри за тревоги

Анна Лиза Скот, любяща съпруга и майка на пет деца, започна The Worry Games като отворен коментар за борбата й с безпокойството. В откровеното си уводно писмо тя безсрамно описва опита си с безсъние и пристъпи на паника, както и натрапчивите си страхове да се задави, да шофира, да загуби любим човек и др. Вероятно най -полезно е разбирането на Лиза за разнообразието от форми на тревожност и начините, по които може да повлияе на психическото и физическото ни здраве – една от причините тя включи вдъхновяващ списък с цитати за тревожност, когато стресът може да стане преобладаващ.

Без социална тревожност

Не сте сигурни дали имате социална тревожност? С безплатния тест за социална тревожност на този блог читателите могат сами да проверят симптомите. Има много видове тревожност, но по -специално за хората, които се занимават със социално тревожно разстройство, това е блогът, който трябва да следват. Сайтът се справя добре с предоставянето на бързи съвети, като съвети за подобряване на самочувствието и статии за повишаване на властта, като например как да се преодолее социалната тревожност.

Облекчение от тревожност

„Облекчение от тревожност“ е написано от 22-годишна на име Ейми, която стартира блога, когато беше диагностицирана с тревожност и депресия през 2013 г. Като част от целта си да осигури вдъхновение и съвети, нейните публикации могат да варират от това какво да прави, когато някой изпитва паническа атака към по -остроумни и разбиращи записи, като стихотворение за раздразнена тревога.

Малък Буда

Това е идеалният блог за всеки, който се интересува от по -духовен път за лечение на своето разстройство. Независимо дали търсите вдъхновяващи цитати, съвети как да се освободите или полезни упражнения, които да успокоят ума ви, Малкият Буда има всичко. Блогът включва сътрудници от всички възрасти от цял ​​свят и има за цел да внесе мир и център в ежедневието.

Допълнителен доклад от Маура Кориган.

Абонирайте се за нашия бюлетин за психично здраве!

Най -новото в тревожните разстройства

Интелигентно здраве: Опитах припев за тревожността си – и това разтърси практиката ми на медитация

От Иън Чант 13 май 2020 г.

Имам медицинска тревожност. Ето как преживявам новините за коронавируса

От Джена Флетчър, 1 април 2020 г.

Справяне с тревожност при пътуване

От Алисия Рейбърн, 15 октомври 2019 г.

Най-добрите книги за самопомощ за психично здраве и тревожност

Страхотни четива за насоки, мотивация и вдъхновение при справянето със стреса и тревожността.

От Андреа Корнщайн, 26 юни 2018 г.

Тревожност в средна възраст, свързана с деменция

Проучването показва, че лечението на тревожност може да намали риска от болестта на Алцхаймер по -късно в живота.

От Don Rauf, 3 май 2018 г.

Тествахме 4 абонаментни кутии за облекчаване на стреса, за да ви помогнем да запазите хладнокръвие

Така че не е нужно да се притеснявате кой е най -добрият мнение за зенидол.

От Кейти Робинсън, 17 април 2018 г.

15 релаксиращи цитата, които ще ви помогнат да се справите с тревогата си

Защото, когато осъзнаете, че целта на една стресова топка не е да я хвърляте върху хора, които ви стресират.

От Райли Брадфорд, 2 април 2018 г.

5 успокояващи билки за успокояване на тревожността

От Тереза ​​Борчард 22 март 2017 г.

Тревожност при мъжете

Тревожното разстройство при мъжете е реално и се лекува чрез терапия и медикаменти.

От Madeline R. Vann, MPHA, 3 август 2015 г.

Деми Ловато Калифорния трезвен ли е: какво означава и безопасен ли е?

Разберете как този „умерен“ подход може да повлияе на вашето здраве.

От Кейти Уилямс, 23 април 2021 г. “

В епизод 8 от видео поредицата на Everyday Health Boxed In: COVID-19 и вашето психично здраве, „Как ежедневните рутини могат да направят пандемията по-поносима“, главният редактор Морийн Конъли разговаря с д-р Джеймс Мадукс, почетен професор в катедрата по психология в университета Джордж Мейсън във Феърфакс, Вирджиния, и старши учен в Центъра за подобряване на благосъстоянието.

Включете се, докато д -р Maddux говори за това защо навиците са толкова важни за много хора. Към Maddux и Connolly ще се присъедини и изпълнителният редактор на Everyday Health, Дакила Дивина, която говори за това как загубата на ежедневие лично се е отразила върху него от началото на пандемията на коронавирус.

СВЪРЗАНИ: Типи коронавирус: Съвети за живот с COVID-19

Следват някои акценти от редактиран препис от интервюто.

Морийн Конъли: Вашата работа е фокусирана върху области на тревожност и депресия и как те влияят върху общото благосъстояние. Пандемията доведе до спиране на живота-как това се отразява на нечие чувство за благополучие?

Джеймс Маддукс: Първото нещо, което бих обърнал, е представата, че животът е спрял. Мисля, че това вероятно е убеждение, което не е благоприятно за благосъстоянието. Животът се е променил. Животът се е забавил за някои хора по някакъв начин. Животът за някои хора се ускори по някакъв начин. Всеки се справя с това по различен начин и някои хора прекарват много, много по -трудно време от други. Но ако някой каже „Животът ми е спрял“, само тази мисъл ще предизвика стрес, тревожност и депресия. Бих обезкуражил хората да мислят подобни изявления и да мислят повече: „Как се промени животът ми? И как мога да се приспособя по -добре към него? ”

СВЪРЗАНИ: 12 отговорени въпроса как да се справим с тревожността по време на COVID-19

Коноли: По отношение на рутините и по -структурираните дни, какво е мисленето зад това защо структурата помага и ни позволява да се чувстваме добре?

Maddux: От изследванията знаем, че несигурността е основен фактор за безпокойството и животът на хората е станал много по -непредсказуем по много начини. Дори ходенето до магазина за хранителни стоки може да се почувства опасно за много хора. Има много непредсказуемост, но хората могат да вграждат предсказуемост в ежедневието си всеки ден.

Едно нещо, което бих предложил, е да оставим настрана за известно време да помислим колко време ще продължи това. Ако можете да се ограничите до мислене как да направите този ден по -предсказуем и да намалите до минимум стреса и тревожността на този ден, мисля, че това би могло да помогне на хората да почувстват, че животът им е малко по -управляем. Така че мисленето в ограничени срокове и ежедневното изграждане на предвидимост вероятно би било полезно за много хора, които чувстват, че животът им е извън контрол.

СВЪРЗАНИ: Как да започнете рутина за самообслужване, която ще следвате

Конъли: Какъв е вашият съвет към хората за някои малки, но въздействащи неща, които могат да направят, за да помогнат да се оправят през това време?

Maddux: Моят съвет би бил да седнете и да направите списък на нещата, преди всичко това да се случи, в живота ви, които сте намерили удовлетворяващи. Дръжте този списък пред себе си. И когато почувствате, че сте стресирани, отегчени, разстроени или депресирани, погледнете този списък и направете едно от тези неща. Дори ако това означава да гледате повторение на „Обичам Люси“, което сте виждали 100 пъти, направете го. Ако това означава да отидете на рафта си и да пренаредите книгите си отново и това ви кара да се чувствате по -добре или по -организирани, тогава го направете. Направете списък на нещата, които в предишния ви живот, в периода преди COVID-19, които сте намирали за задоволителни. И тогава имате меню, от което да избирате.

В кутия: COVID-19 и вашето психично здраве

За повече епизоди и информация за психичното здраве и коронавируса, вижте страницата „В кутия“. Гледайте видеоклиповете

Абонирайте се за нашия бюлетин за психично здраве!

Най -новото в емоционалното здраве

Ресурси за психично здраве за чернокожи американци

Във време, белязано от глобална пандемия и расови сътресения, къде чернокожите американци могат да се обърнат за помощ?

От Melba Newsome, 30 април 2021 г.

Какво стимулира нарастването на антиазиатските престъпления и как можем да помогнем на жертвите?

Стрелбите в Атланта подчертаха нарастването на престъпленията от омраза срещу азиатските американци. Какво се прави за справяне с насилието и последиците от психичното здраве. . .

От Дон Рауф, 25 март 2021 г.

Говори терапевт: Истинското изнасяне от интервюто на Меган и Хари на Опра

Интервюто на годината разкри психични проблеми, които засягат много повече хора, отколкото просто членове на кралското семейство.  

От Алисън Йънг, д -р на март 18, 2021

5 често срещани погрешни схващания относно домашното насилие

Обаждането на полицията помага, травмата привлича травми и други истини относно домашното насилие, които не се противопоставят на фактите.

От Алисън Йънг, MD, 10 февруари 2021 г.

Когато Вселената ни дава несигурност, ние печем

Докато пандемията продължава, аз се насочих към печенето, за да успокоя нервите си. Така е и с голяма част от страната. Защо?

От Алисия Ребърн, 9 февруари 2021 г.

В полето: „Какво ни научи COVID-19 относно расизма като криза в общественото здраве“

В този епизод на Boxed In, психиатърът и главният медицински редактор на всекидневното здраве Patrice Harris, MD, обсъжда как несъответствията в рамките на здравеопазването. . .

От Морийн Конъли, 12 ноември 2020 г.

Правене на разлика: Патрис Харис, д -р, има за цел да включи психичното здраве в здравеопазването

Няма здраве без психично здраве, казва д -р Харис, новият главен медицински редактор на Everyday Health.

От Аби Елин 2 ноември 2020 г.

Кутия в сезон 2, епизод 3: „Защо лаймската болест може да предложи улики за това, което се случва с дълги превозвачи на COVID-19“

Брайън Фалън, доктор по медицина, директор на Центъра за невровъзпалителни разстройства и биологична поведенческа медицина в Колумбийския университет, обсъжда въздействието на. . .

От Морийн Конъли 2 ноември 2020 г.

Кутия в сезон 2, епизод 2: „Дълги превозвачи на COVID-19 и движението за подкрепа на пациентите“

Преживелите COVID-19 Фиона Лоуенщайн и Ники Брюгеман споделят своя опит с навигацията в здравната система по време на пандемията и как са били те. . .

От Морийн Конъли, 21 октомври 2020 г.

Кутия в сезон 2, епизод 1: „Психологическото въздействие на пандемията върху децата“

Психологът д -р

Compare Properties

Compare (0)